Nieuws

Alles wat jij nog niet wist over de buitenkachel!

Lezers die dit blog op het spoor zijn gekomen, bevinden zich hoogstwaarschijnlijk in de oriënterende fase om een buitenkachel aan te schaffen. En dat is een goede ontwikkeling, want een goede researchfase zal een positieve uitwerking hebben op jouw gevoel na de aankoop van een buitenkachel. De schaduwzijde van het wereldwijde web zit hem in de vele leugens en onwaarheden die je tegen kunt komen over het onderwerp waar jij informatie over nodig hebt en daarom heeft Kaggels.nl informatie gebundeld waar je écht wat aan hebt.

Verscheidenheid in kwaliteit

Speur je de (web)winkels af naar een geschikte buitenkachel voor jou, dan is het goed om je te realiseren dat koopjes niet voor niet koopjes zijn. Een buitenkachel is nu eenmaal geen product waar je voor een dubbeltje op de eerste rang zit. Ga dus goed na bij jezelf of ook je wilt tuinen in ‘goedkoop is duurkoop’ of dat je liever wat meer uitgeeft om er echt goed bij te zitten straks.

Bestand tegen fluctuerende temperaturen

Krijg je een cortenstaal buitenkachel van Kaggels.nl in je bezit? Vrees dan niet dat de buitenkachel er de volgende dag niet meer staat vanwege harde windstoten, want deze haarden zijn zeer sterk. Draag evenmin zorgen bij je of die vele harde regenbuien in Nederland jouw nieuwe aanwinst de das om zullen doen, want dit soort haarden kunnen echt tegen een stootje.

Betere verbranding

Heb je je weleens afgevraagd waarom bepaalde buitenkachels zijn uitgerust met een deurtje? Zo’n sluiting zorgt er niet alleen voor dat het oplaaiende vuur niet over kan slaan naar je gazon of terrastegels, maar heeft eveneens een positieve uitwerking op de kwaliteit van de verbranding. Midden in de haard zal zo een hogere temperatuur ontstaan, wat een positieve uitwerking heeft op je gevoel voor warmte.

Beschermende werking

Cortenstaal buitenkachels hebben als belangrijk kenmerk dat ze een coating krijgen zodra ze meer gaan verroesten. Roest heeft doorgaans een negatieve klank, maar in het geval van buitenkachels is dit net even anders. Zodra het laagje 2 tot 3 millimeter dik is, wordt de kachel alleen maar meer beschermd.