Nieuws

Dit is waarom een cortenstaal buitenkachel een must is voor jou!

De cortenstaal buitenkachel is de laatste jaren in opkomst en dat is ons bij Kaggels.nl evenmin ontgaan. Daarom heeft ook de cortenstaal buitenkachel een plekje verworven in ons assortiment. Deze kachel heeft een bronzen voorkomen en is een graag geziene gast in de vaderlandse tuinen.

Maar wat maakt een haard die gemaakt is van dit materiaal nu zo speciaal om aan te schaffen? In het blog van deze week staan we stil bij die vraag, zodat jij straks beter weet waarom de cortenstaal buitenkachel een perfecte toevoeging is aan jouw perceel. Lees gauw verder!

Industrieel

Gaan je gedachten uit naar een fabriek van vroeger, waar arbeiders elkaar flankeerden en hard werkten aan een product? Dan denk je waarschijnlijk ook aan een roestige kachel, die de werknemers warm moest houden. Precies zo’n kachel is de cortenstaal buitenkachel. Voorheen werd dit gezien als ouderwets, maar anno nu is de industriële look het helemaal. Op voorhand lijkt het misschien een gewaagde keuze. Maar nadat hij in je tuin staat, wil je niet anders meer.

IJzersterk

Cortenstaal is een materiaalsoort, die tot stand is gekomen door het samenbrengen van bepaalde grondstoffen. IJzer vormt de basis, terwijl koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom hieraan toegevoegd zijn. Deze rits aan materialen zorgen ervoor dat de cortenstaal buitenkachel ijzersterk is en wel tegen een stootje kan. Als je onhandige oom dus per ongeluk een zetje geeft tegen de haard, hoef je er niet direct bang voor te zijn dat hij stuk gaat.

Weerbestendig

In Nederland willen we er soms nog weleens een handje van hebben om te barbecueën zodra het weer ook maar enigszins goed is. Erg logisch, want wat is er nu leuker dan gezellig buiten eten? Het risico wat hier echter aan kleeft, is het weer. Zodra het met bakken uit de hemel komt, wil je het liefst zo snel mogelijk naar binnen. Alleen niet iedere buitenkachel kan goed tegen de regen. De cortenstaal buitenkachel kan dat wel en is erg weerbestendig. Ideaal!

Tuinhaard Troy

Ben je al overtuigd van de cortenstaal buitenkachel en wil je er maar wat graag één kopen? Overweeg dan om Tuinhaard Troy te bestellen. Deze haard is uitgerust met een pizza oven, waardoor je heerlijk een maaltijd kunt bereiden terwijl Troy je warm houdt. De levertijd is met 2 tot 4 werkdagen erg beperkt, dus je hoeft niet lang te wachten totdat het grote genieten kan beginnen.