Nieuws

Tuinhaarden de zomertrend van 2019

De tuin klaarmaken voor de zomer met een gave tuinhaard


De zomerperiode staat weer voor de deur en dat betekent dat het tijd is om de tuin helemaal klaar te maken voor het zomerseizoen. Naast een stijlvolle en lekker zittende loungeset, een net bijgewerkt gazon en een aantal mooie zomerplanten, hoort ook een mooi ontworpen en comfortabele tuinhaard bij de basic attributen van een zomertuin. Welke voordelen heeft een tuinhaard precies? En hoe kun je een tuinhaard op een slimme manier gebruiken om van jouw tuin een klein paradijs te maken?

De voordelen van het aanschaffen van een tuinhaard


Wie een tuinhaard of heater voor in de tuin koopt, profiteert van de voordelen van een tuinhaard. Tuinhaarden hebben meer pluspunten dan veel mensen zich in eerste instantie realiseren. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de volgende voordelen:

  • Tuinhaarden verhogen het comfort in de tuin enorm. Als het buiten lekker warm is, heb de natuurlijk geen haard nodig. Maar op frissere zomeravonden en in het voorjaar en in de nazomer zijn haarden voor in de tuin ideaal. Beschik je over een haard, dan kun je aanzienlijk langer buiten zitten, ook als het fris is.
  • Een tuinhaard geeft veel sfeer en gezelligheid in de tuin. Een houthaard of houtkachel op het terras ziet er sfeervol uit en zorgt letterlijk en figuurlijk voor veel extra warmte en gezelligheid.
  • Qua soorten tuinhaarden is er veel keuze. Bijvoorbeeld qua stijl: zo kun je kiezen voor een klassieke houten tuinhaard, maar ook voor tuinhaarden die er strak en modern uitzien, zoals een elektrische heater. Sowieso is er, naast stijl en ontwerp, qua brandstof keuze uit tal van soorten tuinhaarden. Er zijn haarden die werken op gas, bio-ethanol of heaters die via elektrische opwarming werken.
  • Een laatste voordeel van het fenomeen tuinhaard is het feit dat tuinhaarden tegenwoordig relatief voordelig zijn. Dit heeft mede te maken met het sterk gegroeide aanbod tuinhaarden, zowel via webshops als offline, in fysieke winkels. De prijzen zijn hierdoor gezakt, waardoor tuinhaarden voor scherpe prijzen verkrijgbaar zijn.

Tips om tuinhaarden slim te gebruiken in de tuin


Ten slotte enkele tips om op een doordachte manier een haard te gebruiken in de tuin:

Wanneer je perfect wilt kunnen ontspannen op jouw tuinterras, is het verstandig om te kiezen voor een sterke en regenbestendige terrasoverkapping. Daar kun je jouw haard onderzetten en dus ook buiten zitten als het slecht weer is.

Zorg ten slotte dat jouw tuinhaard goed centraal staat, zodat je op alle zitplekken en op jouw loungebank, voldoende warmte creëert.