Nieuws

Herfsttips voor bij de buitenkachel

Laat kaggels.nl jou helpen om ook in de herfst te genieten van jouw cortenstaal buitenkachel. Wij hebben enkele leuke tips, zodat de buitenkachel ook in de herfst goed gebruikt kan worden.

Kastanjes poffen met de buitenkachel

Vanaf oktober begint de kastanje tijd. In deze periode laten de kastanjebomen hun noten vallen. Een leuk gezinsuitje is een wandeling langs deze kastanje bomen. Zoek met elkaar de mooiste kastanjes uit en pof deze later met behulp van de buitenkachel.

Onze buitenkachels zijn voorzien van een compartiment waarin gemakkelijk een pan met lange steel geplaatst kan worden. Hierdoor kan iedereen op een veilige manier de kastanjes poffen en geniet iedereen van deze leuke familieactiviteit.

Opwarmen na een herfstwandeling

De herfst wordt gekenmerkt door de bomen welke eerst verkleuren en daarna hun blad en vruchten verliezen. Dit natuurlijke fenomeen is erg mooi om te aanschouwen gedurende een leuke herfstwandeling. Ga er met elkaar op uit en wandel door de natuur en laat jezelf versteld staan van de schoonheid die te zien is. Komen jullie terug van de wandeling. Steek de buitenhaard aan en geniet na van de wandeling en het knetterende haardvuur.

Marshmallows roosteren

Onze laatste tip om ook in de herfst gebruik te maken van de buitenkachel van cortenstaal is het roosteren van marshmallows. Ook kinderen vinden dit erg leuk en lekker. Steek samen het vuur aan in de buitenkachel en rooster de marshmallows mooi bruin. Geniet van het moment en vertel elkaar leuke verhalen. Voor jullie het weten zijn de marshmallows op. Wees niet getreurd. Om het af te maken is een heerlijke kop warme chocolademelk te prima afsluiter. Natuurlijk met een flinke toef slagroom.