Nieuws

De ideale plek voor jouw cortenstaal buitenkachel

Je hebt je cortenstaal buitenkachel van Kaggels.nl nog niet zo heel lang geleden bezorgd gekregen. En nu het lange voortraject voor het nemen van een beslissing eindelijk achter de rug is, kun je je opmaken voor de volgende horde: de ideale plek voor jouw cortenstaal buitenkachel kiezen.

Om je een eindje op weg te helpen, heeft Kaggels.nl een blog gewijd aan de aspecten waar je op moet letten bij het uitzoeken van een geschikte plaats voor je cortenstaal buitenkachel bij jou achter het huis.

Hittebestendige tegels

Een ding waar je op moet letten bij het plaatsen van jouw buitenkachel, is de ondergrond waar je de buitenkachel op plaatst. Sommige stenen kunnen er namelijk niet zo goed tegen als er veel hitte vrijkomt, waardoor de waarde van de stenen verloren gaat op het moment dat je een gezellig avondje rondom de cortenstaal buitenkachel spendeert. Indien jouw terrastegels niet goed bestand zijn tegen de warmte van een vlam, dan dien je een beroep te doen op een vloerplaat. Houd er ook rekening mee dat je een halve meter bewaart tussen huis en de kachel, zodat de veiligheid kan worden gewaarborgd.

Rookkanaal langer maken

Het laatste dat je wil, is het krijgen van gezeur als je de cortenstaal buitenkachel net een plekje gegeven hebt. Dat zal waarschijnlijk gebeuren op het moment dat er zich een overmatige hoeveelheid rookontwikkeling zal voordoen. Je kunt dit voorkomen door een plek uit te zoeken die wat centraler in je tuin staat ├│f door een verlengd rookkanaal aan te brengen. De pluimen zullen zo minder snel overvliegen naar dat van de buren.

Regenkap

Zoek je een plekje uit die zich niet onder de veranda bevindt? Zorg dan voor een regenkap. Een regenkap behoedt de cortenstaal buitenkachel van vocht, wat tot gevolg heeft dat de buitenkachel beter zal blijven branden. Tevens geef je vogels geen kans om een nest te bouwen in jouw nieuwe aanwinst, wat de levensduur van jouw kachel eveneens ten goede komt.